Hot Contact
Hot Contact
Ünal Mühendislik

İSMAİL HOCANIN YILDIZLAR TOPLULUĞU KADROSU

Yayınlanma Tarihi :
İSMAİL HOCANIN YILDIZLAR TOPLULUĞU KADROSU
Demir Petrol

KARDEMİR’de gerçekleşen genel kurul sonucunda yıldızlar topluluğu bir yönetim ortaya çıktı. Yönetim kuruluna, demir çelik ve finans sektörünün marka isimleri eklendi.

KARDEMİR’de devletin yönetime müdahalesinin ardından ilk kez bu kadar donanımlı bir yönetim ortaya çıktı. Şimdiye kadar gerçekleşen atamalarda, sektörle ilgisi olmayan liyakatsiz isimler yönetime gelirken, son genel kurulda ise demir çelik ve finans sektöründen ülke ve dünya çapında isimler bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak yönetime girdi. Yaşanan bu gelişme; “Prof. Dr. İsmail Demir farkı” olarak tanımlandı.

Öte yandan “hâkim hissedar” olarak tanımlanan 3 aileden Yolbulan ve Yücel ailesinin şirket yönetimindeki etkisi de sona erdi. Yönetimde şehirden yalnızca Kamil Güleç kaldı. KARDEMİR’in özelleşmesinden bu yana şirketin en kritik dönemlerinde etkin rol alan duayen iş insanı “KARDEMİR’in hafızası” olarak tanımlanıyor. Güleç, Yönetim Kurulu Başkanı olduğu dönemde şirkete çekilmeye çalışılan operasyonlar sırasında tavrını ortaya koymuş ve KARDEMİR’in değişik mecralara kaymasını önleyerek anahtarları devlete teslim etmişti. Bir tek kendisinin yönetimde kalması da hükümetin Karabük’e; “Benim şehirdeki temsilcim Kamil Güleç” mesajı olarak değerlendiriliyor.

Prof. Dr. Cahit Ensari

1948 yılında Mardin‘de doğdu. İlköğrenimini Diyarbakır Mehmetçik İlkokulunda, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da Saint-Joseph Fransız Erkek Lisesinde yaptı. 1967 yılında girdiği İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Metalürji Mühendisliği Bölümünden 1972 yılında Metalürji Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. Aynı yıl İTÜ Maden Fakültesi Tatbiki Metalürji Kürsüsünde asistan olarak göreve başlayan M. Cahit Ensari, Eylül 1977 de Doktora derecesini aldı. Dr. Ensari, Haziran 1979’da TÜBİTAK Doktora Sonrası Bursu ile Kanada’nın Waterloo Üniversitesi’ne giderek iki yıl bilimsel araştırmalarda bulundu. İTÜ Kimya-Metalurji Fakültesi kuruluşu ile bu fakültede görev yapan Ensari, Nisan 1982’de Mekanik Metalürji dalında Doçent unvanını aldı. Kasım 1982’de İTÜ’deki akademik yaşamından kendi isteği ile ayrılan Doç. Ensari, Lüleburgaz’da yerleşik Trakya Döküm San. Tic. AŞ’de endüstriyel çalışma hayatına başlayarak Kalite Kontrol Müdürü, Fabrika Müdür Yardımcısı ve Fabrika Müdürü olarak görev yaptı ve Ağustos 1991’de firmadan ayrılarak İstanbul’a dönüş yaptı. 1991 – 2002 yılları arasında ortağı olduğu ABC Danışmanlık Mümessillik ve Tic. A.Ş.’ de Genel Müdür olarak görev aldı. 1998-2010 yılları arasında ortağı olduğu METEK Mühendislik Mümessillik Tic. Ltd. Şti.’nin de Genel Müdürlüğünü yaptı. Şubat 2011’de Yalova Üniversitesi Yalova Meslek Yüksekokuluna profesör kadrosuna yükseltilerek atanan Cahit Ensari’nin araştırma alanlarını Demir Çelik Üretim Teknolojisi, Metallere Plastik Şekil Verme Teknolojileri, Pik-Temper-Sfero Döküm Teknolojisi, Basınçlı (Enjeksiyon) Döküm Teknolojisi, Kalite Yönetimi ve Kalite Sistemleri oluşturmaktadır. ‘Metalik Malzemelerin Mekanik Deneyleri’ ve ‘Metallere Plastik Şekil Verme İlke ve Uygulamaları’ adlı kitapların ortak yazarı olan ve Fransızca ve İngilizce bilen Prof. Ensari, evli ve iki çocuk babasıdır. Prof. Dr. Cahit Ensari, halen Yalova Üniversitesi, Kimya ve Süreç Mühendisliği Bölüm Başkanıdır.

 Hacı Abdullah Kaya

1965 yılında Kayseri ilinde doğdu. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 1998-1999 yıllarında ABD Carnegie Mellon Üniversitesi Kamu Yönetimi dalında yüksek lisans yaptı. Çalışma hayatına İçişleri Bakanlığında başladı.1989 yılında Maliye Müfettiş Yardımcısı olarak Maliye Bakanlığına atandı. Maliye Bakanlığında Baş Müfettişlik, Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı görevlerinde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 13.08.2016 tarihinde Yükseköğretim Kurulu Üyesi olan Kaya, 27 Ağustos 2020 tarihinde tekrar YÖK Üyeliğine atanmıştır.​ İyi derecede İngilizce bilmektedir. Evlidir ve 3 çocuk babasıdır.

Prof. Dr. Arif Nihat Güllüoğlu

1959 yılında Samsun’un Çarşamba ilçesinde doğdu.  İlk ve orta öğrenimini Sivas’ta tamamladı.  1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Metalürji Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra MEB yurtdışı doktora eğitimi bursu ile Amerika’ya gitti.  Yüksek Lisans eğitimini Georgia Institute of Technology de, doktora eğitimini ise University of Alabama at Birmingham da tamamlayarak 1991 yılında Doktor unvanını aldı. Eğitimi esnasında  Keramos’a ve Alpha Sigma Mu’a seçildi. 1988 yılında Los Alamos National Laboratory  da Ziyaretçi Araştırmacı olarak bulundu.  1991-1992 yılları arasında  Florida Atlantic University  de doktora sonrası araştırmacı olarak görev yaptıktan sonra yurda dönerek  İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Mühendisliği Bölümü’nde göreve başladı.   1993 yılında Doçent oldu.  Aynı Fakültede Bölüm Başkan Yardımcılığı ve Dekan Yardımcılığı görevlerini yaptı. 1997 yılında Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesine geçerek, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nün kuruluş çalışmalarında bulundu.  1998 yılında Fulbright Bursunu alarak  Amerika Birleşik Devletlerinde araştırmalarda bulundu.

q  1999 yılında Profesör olan Güllüoğlu, 2000-2014 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Çeşitli Kurul ve Komisyon Üyelikleri, Anabilim Dalı Başkanlığı, Bölüm Başkanı, Dekan Yardımcısı, Mühendislik Fakültesi Senatörü,  Rektör Danışmanı ve Rektör Yardımcılığının da aralarında bulunduğu birçok idari görev üstlendi.  “Malzemelerin Matematik Modellemesi, Kompozitler, Malzeme Testi ve Kontrolü , Toz Teknolojisi , Isısal İşlem , Şekillendirme, Mekanik Özellikler , Birleştirme ve Kesme” ilgilendiği başlıca araştırma konularıdır.  Bu konularda yayınlanmış çok sayıda uluslararası bilimsel makalesi vardır ve yayınları kitap ve değişik alanlardaki makalelerden çok sayıda atıf almıştır.  Çeşitli mesleki dernek ve vakıf üyesidir.  Prof. Dr. Arif Nihat Güllüoğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.

Prof. Dr. Ercümend ARVAS

1953 yılında Van’da doğmuştur. Lisans ve yüksek lisans eğitimlerini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde, doktora eğitimini ise New York ABD’de Syracuse University’de 1983 yılında tamamlamıştır. 1988 yılında doçent, 1994 yılında profesör olmuştur.

Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde 1983-1984 yılları arasında Yıldız Üniversitesi’nde, 1984-1987 yılları arasında Rochester Institute of Technology’de, 1987-1988 yılları arasında ise Syracuse University’de yardımcı doçent olarak görev almıştır.

1988-1994 yılları arasında Syracuse University’de doçent olarak ve 1994-2014 yılları arasında aynı üniversitede profesör olarak akademik kariyerini sürdürmüştür. Ayrıca 1992-1994 yılları arasında MOREN Ent.’te Genel Müdür olarak görev almıştır.

Prof. Dr. Ercümend ARVAS’ın danışmanlık verdiği bazı kurumlar arasında Force Office of Scientific Research, Digital Equipment Co., Philips Broadband, RIT Research Corp. Syracuse Research Corp., ANAREN Microwaves Inc., General Electric Co. ve TÜBİTAK bulunmaktadır.

Kasım 2014 tarihinden beri İstanbul Medipol Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde profesör olarak çalışmalarını sürdürmekte olan Prof. Dr. Ercümend ARVAS’ın çok sayıda ulusal ve uluslararası kongre, konferans, sempozyumda sunulmuş ve yayınlanmış makale/bildirisi, kitapları ve kitap bölümleri bulunmaktadır.

YORUM YAP

Eliz Pasta & Cafe

DÖVİZ KURLARI

  • DolarDOLAR
    ALIŞSATIŞFARK
  • EuroEURO
    ALIŞSATIŞFARK
  • SterlinİNG. STERLİNİ
    ALIŞSATIŞFARK
  • FrangİSV. FRANGI
    ALIŞSATIŞFARK
  • Kanada DolarıKAN. DOLARI
    ALIŞSATIŞFARK
  • Çeyrek AltınÇEYREK ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
  • Gram AltınGRAM ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
  • BitcoinBITCOIN
    FİYATDEĞİŞİM
Hot Contact

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

  • Satış
    Alış